Wat te doen als je tussen twee maten in zit: tips voor het vinden van de perfecte pasvorm

Als je kleding koopt, is het verleidelijk om te kijken naar de maten die je normaal gesproken draagt en dan gewoon de kleding te bestellen die bij die maat past. Maar soms kom je erachter dat je tussen twee maten in zit, en dan kan het moeilijk zijn om te weten welke maat je moet kiezen. Gelukkig zijn er verschillende tips die je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte pasvorm.

1. Meet jezelf op

Als je niet zeker bent van je maat, is het belangrijk om jezelf op te meten. Meet je heupen, taille en borst, en vergelijk je metingen met de maattabel van de fabrikant. Op die manier kun je de maat kiezen die het beste bij je past.

2. Probeer beide maten

Als je tussen twee maten in zit, is het een goed idee om beide maten te bestellen en te proberen. Op die manier kun je zien welke maat het beste past en het meest comfortabel is.

3. Let op de stof

Verschillende stoffen hebben verschillende eigenschappen, dus het kan zijn dat je voor de ene stof een andere maat nodig hebt dan voor de andere. Katoen kan bijvoorbeeld krimpen in de was, dus het kan zijn dat je daarvoor een maat groter moet bestellen.

4. Let op de pasvorm

Als je tussen twee maten in zit, is het ook belangrijk om te kijken naar de pasvorm van de kleding. Sommige merken hebben bijvoorbeeld een strakkere pasvorm dan andere. Kijk dus niet alleen naar de maat, maar ook naar de pasvorm om de perfecte maat te vinden.

5. Vraag om advies

Als je twijfelt over welke maat je moet kiezen, vraag dan om advies. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de klantenservice van het merk waar je wilt bestellen, of een vriend of familielid vragen om mee te kijken.

6. Koop aanpasbare kleding

Sommige kledingstukken zijn aanpasbaar, waardoor je ze kunt aanpassen aan jouw lichaam. Denk bijvoorbeeld aan verstelbare bandjes of een riem om een jurk of rok. Op die manier kun je de perfecte pasvorm creëren.

7. Laat het vermaken

Als je een kledingstuk hebt gevonden dat je echt graag wilt, maar dat net niet perfect past, kun je het altijd laten vermaken. Bij sommige kledingwinkels of naaiateliers kun je bijvoorbeeld de mouwen of de taille laten innemen, waardoor de kleding beter past.

8. Denk vooruit

Als je tussen twee maten in zit, is het ook belangrijk om rekening te houden met de toekomst. Sommige kledingstukken, zoals jeans, kunnen bijvoorbeeld rekken naarmate je ze draagt. Denk dus vooruit en kies de maat die het beste past op de lange termijn.

9. Controleer het retourbeleid

Als je tussen twee maten in zit en je twijfelt, is het belangrijk om te controleren wat het retourbeleid van de winkel is. Zo weet je zeker dat je de kleding terug kunt sturen als de maat toch niet goed is.

10. Draag de juiste onderkleding

Ten slotte is het belangrijk om de juiste onderkleding te dragen wanneer je kleding past. Als je bijvoorbeeld een bh draagt die niet goed past, kan dit de pasvorm van een blouse beïnvloeden. Draag dus de juiste onderkleding om er zeker van te zijn dat de kleding goed past.

Het vinden van de perfecte pasvorm kan lastig zijn, vooral als je tussen twee maten in zit. Maar met deze tips kun je de juiste maat vinden en er zeker van zijn dat je kleding comfortabel en flatterend is. Onthoud dat het belangrijk is om te meten, te proberen en eventueel om advies te vragen, zodat je de juiste maat kunt vinden.

Veelgestelde vragen

1. Wat moet ik doen als mijn kleding tussen twee maten valt?

Als je kleding tussen twee maten valt, is het een goed idee om beide maten te proberen en te zien welke het beste past. Je kunt ook letten op de stof en de pasvorm van de kleding.

2. Hoe weet ik welke maat ik moet kiezen als ik tussen twee maten in zit?

Als je tussen twee maten in zit, is het belangrijk om jezelf op te meten en te vergelijken met de maattabel van de fabrikant. Je kunt ook beide maten proberen en zien welke het beste past.

3. Kan ik kleding laten vermaken als de maat niet goed is?

Ja, als je een kledingstuk hebt gevonden dat je graag wilt, maar dat niet perfect past, kun je het altijd laten vermaken. Vraag bijvoorbeeld aan een naaiatelier of een kledingwinkel of zij de kleding kunnen innemen.

4. Moet ik de juiste onderkleding dragen tijdens het passen van kleding?

Ja, het is belangrijk om de juiste onderkleding te dragen tijdens het passen van kleding. Zo weet je zeker dat de kleding goed past en het meest flatterend is.

5. Kan ik kleding terugsturen als de maat niet goed is?

Ja, in de meeste gevallen kun je kleding terugsturen als de maat niet goed is. Controleer wel altijd het retourbeleid van de winkel voordat je iets bestelt.