Afmetingen handbagage

afmetingen handbagageVerschillende luchtvaartmaatschappijen hebben andere afmetingen en gewichtsregels voor handbagage. Sommigen brengen mogelijk zelfs extra kosten in rekening als je handbagage te groot of te zwaar is. Maar maak je geen zorgen! Om je te helpen de juiste afmetingen voor je handbagage te bepalen, hebben we voor jou de ultieme handleiding voor handbagage-afmetingen samengesteld.

 

 

Afmetingen handbagage 1

Hoe wordt de handbagage gemeten?

Het is belangrijk om te weten hoe je handbagage kunt meten, zodat je weet of jouw koffer of rugzak past binnen de handbagage-regels van de luchtvaartmaatschappij. De afmetingen voor handbagage worden bepaald door de hoogte, breedte en diepte van je tas te meten. Om je tas te meten, meet je vanaf de vloer tot aan het hoogste punt van de tas, omdat alle wielen en handgrepen in de afmetingen moeten worden opgenomen.

Welke afmetingen voor handbagage worden er gehanteerd?

Hieronder vind je een overzicht van de vliegtuigmaatschappijen en hun regels:

Afmetingen handbagage Transavia

Transavia werkt met 2 afmetingen en gekleurde labels. Handbagage met de afmeting van maximaal 45 x 40 x 25 cm krijgt een groen label. Dit stuk handbagage dient ondergebracht te worden onder de stoel voor je. Handbagage met de afmeting van maximaal 55 x 40 x 25 cm krijgt een rood label. Deze handbagage moet opgeborgen worden in de bagageruimte boven het hoofd. Wanneer de bagageruimtes boven het hoofd vol zitten, kan je handbagage gratis in laadruimte van het vliegtuig worden vervoerd.

Afmetingen handbagage RyanAir

Heb je een Priority en 2 cabinetassen of een Plus/ Flexi-ticket gekocht, dan kun je een
kleine tas met de afmeting 35 x 20 x 20 cm en één tas niet groter dan 55 x 40 x 20 cm en met een maximaal gewicht van 10 kg meenemen aan boord.
Heb je geen van beide tickets gekocht, dan mag je een kleine tas aan boord meenemen (35 x 20 x 20 cm) en de tweede tas die je eventueel zou bijhebben (maximaal 55 x 40 x 20 cm), wordt gratis in het laadruim van het vliegtuig vervoerd.

Afmetingen handbagage 1

Afmetingen handbagage Vueling

Bij Vueling kun je één tas meenemen met een maximum gewicht van 10 kg en waarvan de afmeting 55 x 40 x 20 cm niet overschreden wordt. Daarnaast kun je ook een kleinere tas (maximaal 35 x 20 x 20 cm) aan boord meenemen en een extra tas met alle aankopen die je doet op de luchthaven. Zowel de kleine tas en jouw aankopen moeten onder de stoel voor je passen.

Afmetingen handbagage KLM

KLM maakt onderscheid tussen Economy en Business Class op Europese en intercontinentale vluchten. In Economy Class mag je 1 stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en een kleine tas (max. 40 x 30 x 15 cm) met een totaal gewicht van 12 kg meenemen.
In Business Class mag je twee stukken handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en een kleine tas (max. 40 x 30 x 15 cm) met een totaal gewicht van 18 kg meenemen.

Afmetingen handbagage EasyJet

Vlieg je met EasyJet dan mag je een tas (max. 56 x 45 x 25 cm) meenemen. Flexi, Upfront, Extra Legroom-klanten en easyJet Plus-kaarthouders mogen een extra tas (max. 45 x 36 x 20 cm) aan boord meenemen.

Afmetingen handbagage 1