Hoeveel kilo is een ton

Het omrekenen van een ton naar aantal kilo’s is erg eenvoudig. Met onderstaande calculator doe je dit in een handomdraai!

Hoeveel kilo is een ton 1
Hoeveel kilo is een ton 1

Hoeveel kilo is een ton 3Wat is een ton?

Een ton wordt gebruikt om een gewicht van 1000 kilo aan te duiden. Het is hier belangrijk om onderscheid te maken tussen de metrische ton en de short & long ton. Deze worden in onder andere het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gebruikt en hebben een andere massa dan onze welbekende 1000 kilo wegende ton. Dit komt omdat deze landen gebruik maken van het Imperial System in plaats van het veel logischere metrische systeem.

Toepassing

Vanzelfsprekend wordt een ton gebruikt voor zeer zware objecten. Denk hierbij aan schepen, vliegtuigen & vrachtwagens. Bij onder andere kernwapens wordt de kiloton gebruikt, oftewel 1000 ton. Dit staat dan weer gelijk aan 1.000.000 kilo.

Ton in geld

Om 100.000 eenheden in een bepaalde valuta aan te duiden gebruiken we in Nederland het woord ‘ton’. Dit is spreektaal en zal je nooit terugvinden in bijvoorbeeld het koopcontract van een huis. Waar deze 100.000 dan vandaan komt? Een gulden woog vroeger ongeveer 10 gram. Om tot 100.000 gulden te komen moest met 1000 kilo aan guldens hebben; oftewel 1 ton.

Hoeveel kilo is een ton 1