A7 formaat & afmetingen

Dit papierformaat is geen gangbaar formaat. Toch wordt het gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals kleine flyers of notitieblokjes. Ook stickers worden nog weleens gedrukt in dit formaat papier. Op deze pagina staan alle toepassingen en afmetingen van het A7 formaat.

De afmetingen
De afmetingen van de verschillende papierformaten worden vastgesteld met een ISO norm. Voor papier gebruikt men de ISO216, wat wereldwijd wordt gebruikt. Hierdoor zullen er nooit misverstanden kunnen ontstaan als u internationale bestellingen plaatst. Hieronder het formaat in mm, cm, inches en pixels.

Het is van groot belang om de afmetingen te weten voordat u drukwerk bestelt, omdat het drukwerk dan op precies op maat kan worden geleverd.

A7 afmetingen in mm:
– breedte 74 x lengte 105 mm

A7 afmetingen in cm:
– breedte 7,4 x lengte 10,5 cm

A7 afmetingen in inches:
– 2.9 x 4.1 inches

A7 afmetingen in pixels:

 • 150 DPI / PPI: 878 x 1240 pixels
 • 300 DPI / PPI: 438 x 620 pixels

Het belang van pixels
Pixels spelen een grote rol bij het bestellen van drukwerk. Te weinig pixels resulteert in een korrelig en onscherpe afdruk, en dat wilt u natuurlijk voorkomen met het oog op professionaliteit. Een richtlijn voor de juiste resolutie, is 300 DPI / PPI. Bij het bestellen van drukwerk kan er altijd een medewerker met u meekijken, mocht u twijfelen over het aantal pixels.

Resolutie handmatig aanpassen
Veel grafisch designers maken gebruik van het programma Photoshop, wat het op een toegankelijke manier mogelijk maakt om een resolutie aan te passen. Bij de opmaak en tijdens het opslaan, is er een DPI-optie. Met behulp van bovenstaande tabel kun je dan je resolutie bepalen.

Het gewicht
A7 is verkrijgbaar in verschillende gewichten. Het gewicht bepaalt de dikte van het papier, en dus ook de stevigheid. Hoewel je vaak minder betaalt voor een lager gewicht, is een zwaarder gewicht vaak van betere kwaliteit. Dit kan professioneler ogen. Op de meeste drukwerkwebsites wordt aangegeven welk gewicht er wordt aanbevolen voor de specifieke toepassing. In deze tabel staan veel voorkomende gewichten bij het bestellen van flyers:

 • 90 grams: 1,45 gram
 • 135 grams: 2,15 gram
 • 170 grams: 2,7 gram
 • 250 grams: 4,7 gram

Toepassingen
Het papierformaat A7 is geschikt voor meerdere toepassingen, velen daarvan zijn zakelijk. Hieronder het ovlledige overzicht:

 • Flyers:
  dienen om uitgedeeld te worden. Eenvoudig om zelf te ontwerpen en te laten bedrukken.
 • Reactieformulieren:
  handig voor als u een hotel of restaurant bezit. Hiermee kunt u peilen wat de klanten van uw onderneming vinden.
 • Menukaarten:
  een handzame menukaart zorgt ervoor dat klanten niet ‘verdwalen’ in de opties. Hiermee kunnen ze in een oogopslag het aanbod zien en hun keuze maken.
 • Kalenders:
  een kalender staat leuk op het toilet, op het bureau of aan de wand.

Lees ook alles over het B0 formaat op Maatmeten.nl