Handbagage en een kind? Zo zorg je dat je genoeg ruimte hebt voor jullie spullen

Als je met een kind reist, kan het inpakken van handbagage behoorlijk lastig zijn. Je wilt er zeker van zijn dat je genoeg ruimte hebt voor alle benodigde spullen, maar je wilt ook niet te veel bagage meenemen. In dit artikel geven we je tips en trucs om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt voor jullie spullen tijdens het reizen met handbagage.

Kies de juiste handbagage

De eerste stap voor het inpakken van handbagage is het kiezen van de juiste tas. Kies een tas met voldoende ruimte voor jou en je kind, maar ook die voldoet aan de eisen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Er zijn verschillende soorten handbagage tassen beschikbaar, zoals rugzakken, trolley tassen en weekendtassen. Kies de tas die het beste bij jou en je kind past.

Maak een lijst

Maak voordat je begint met inpakken een lijst van alle essentiële items die je nodig hebt voor jou en je kind. Denk hierbij aan kleding, speelgoed, boeken, snacks en medicijnen. Zorg ervoor dat je alleen de absolute essentiële items meeneemt om ruimte te besparen.

Rol je kleding op

Om ruimte te besparen in je handbagage, is het een goed idee om je kleding op te rollen in plaats van te vouwen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar voorkomt ook kreukels in je kleding. Bovendien kun je door het rollen van kleding items in elkaar schuiven om meer ruimte te besparen.

Gebruik packing cubes

Packing cubes zijn handige organizers die je kunt gebruiken om je handbagage efficiënt in te pakken. Je kunt je spullen sorteren en gemakkelijk vinden wat je nodig hebt. Bovendien nemen packing cubes minder ruimte in beslag dan losse items, doordat ze compacter zijn.

Doe zware spullen in de bodem van je tas

Als je zware spullen meeneemt, zoals schoenen of boeken, zorg er dan voor dat je deze spullen onderin je tas plaatst. Hierdoor ligt het zwaartepunt op de grond en voelt de tas lichter aan om te dragen. Plaats daarnaast lichte items, zoals kleding, bovenop de zware items.

Maak gebruik van compartimenten

Als je handbagage tas meerdere compartimenten heeft, gebruik deze dan om je spullen georganiseerd te houden. Zo kun je bijvoorbeeld een vak maken voor de spullen van je kind en een ander vak voor jouw spullen. Hierdoor houd je het overzichtelijk en kun je snel vinden wat je nodig hebt.

Maak gebruik van de ruimte in een kinderwagen of buggy

Als je met een kind reist, heb je vaak een kinderwagen of buggy bij je. Maak optimaal gebruik van deze ruimte door spullen op te bergen in bijvoorbeeld het opbergvak of onder de zitting. Zorg er wel voor dat je niet te veel gewicht toevoegt aan de kinderwagen of buggy, zodat deze niet omvalt.

Gebruik compressiezakken

Als je nog meer ruimte wilt besparen in je handbagage tas, maak dan gebruik van compressiezakken. Deze zakken werken als een vacuüm, waardoor alle lucht uit de zak wordt gehaald en je spullen compacter worden opgeslagen. Dit maakt het eenvoudiger om meer spullen mee te nemen in je handbagage.

Laat niet-essentiële items thuis

Als het niet noodzakelijk is om bepaalde items mee te nemen, laat deze dan thuis. Hierdoor bespaar je niet alleen ruimte, maar ook gewicht. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van te veel boeken of speelgoed.

Neem reisformaat producten mee

Reisformaat producten zijn ideaal voor het inpakken van handbagage. Shampoo, conditioner, lotions en andere verzorgingsproducten zijn verkrijgbaar in reisformaat en nemen minder ruimte in beslag dan de normale formaten.

Maak gebruik van draagtassen

Als je tijdens je reis van vliegtuig moet wisselen, kan het handig zijn om een draagtas te gebruiken voor je handbagage. Hierdoor hoef je niet de hele tas mee te nemen en alles uit te pakken en weer in te pakken.

Maak slimme combinaties

Door slimme combinaties te maken, kun je meer spullen meenemen in minder ruimte. Overweeg bijvoorbeeld het meenemen van kledingstukken die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden. Hierdoor hoef je minder items mee te nemen om verschillende outfits te kunnen creëren.

Neem een opvouwbare tas mee

Als je van plan bent om tijdens je reis souvenirs te kopen, neem dan een opvouwbare tas mee. Hierdoor hoef je niet de hele vakantie met een grote tas te sjouwen en kun je de tas uitvouwen als je extra bagage mee naar huis neemt.

Hou rekening met de afmetingen en het gewicht

Hou bij het inpakken van handbagage rekening met de afmetingen en het gewicht van je tas. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende eisen voor handbagage. Check daarom altijd de website van de luchtvaartmaatschappij voor de exacte afmetingen en het toegestane gewicht.

Verdeel jullie spullen

Als je met iemand anders reist, verdeel dan jullie spullen over twee tassen. Hierdoor is het risico kleiner dat de aansluiting van één tas verloren gaat en jullie allebei zonder spullen zitten.

Conclusie

Het inpakken van handbagage met een kind kan een uitdaging zijn, maar met deze tips wordt het een stuk eenvoudiger. Kies de juiste handbagage tas, maak een lijst van essentiële items, gebruik packing cubes en doe zware spullen onderin de tas. Daarnaast kun je gebruik maken van de ruimte in een kinderwagen, compressiezakken en reisformaat producten. Zorg er ook voor dat je niet-essentiële items thuis laat, slimme combinaties maakt en rekening houdt met de afmetingen en het gewicht van je tas. Als je met iemand anders reist, verdeel dan jullie spullen over twee tassen.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik ruimte besparen in mijn handbagage tas?
– Je kunt ruimte besparen door kleding op te rollen, gebruik te maken van packing cubes en reisformaat producten mee te nemen.
2. Kan ik speelgoed meenemen in mijn handbagage?
– Ja, speelgoed mag meegenomen worden in handbagage, maar houd er rekening mee dat het gewicht beperkt is.
3. Hoe kan ik het beste mijn handbagage organiseren?
– Maak gebruik van compartimenten in je tas en sorteer je spullen op genre. Zo houd je het overzichtelijk.
4. Zijn er luchtvaartmaatschappijen die meer toestaan dan één stuk handbagage?
– Ja, sommige luchtvaartmaatschappijen staan toe dat je meer dan één stuk handbagage meeneemt. Check altijd de website van de luchtvaartmaatschappij voor de exacte regels.
5. Hoeveel gewicht mag ik meenemen in mijn handbagage?
– Het gewicht dat je mag meenemen verschilt per luchtvaartmaatschappij. Check de website van de luchtvaartmaatschappij voor de exacte regels.