Alles wat je moet weten over BH cupmaten

Als het gaat om het kiezen van de juiste BH, kan het bepalen van de juiste maat een uitdaging zijn. Het kiezen van de verkeerde cupmaat kan resulteren in ongemak en zelfs pijnlijke situaties. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over BH cupmaten, inclusief hoe je je maat moet meten, welke factoren de grootte van je cupmaat beïnvloeden en hoe je de perfecte BH kunt vinden.

Wat zijn BH cupmaten?

BH cupmaten verwijzen naar de maat van de voorste cup van je BH. Deze maat wordt uitgedrukt in een letter; de meest voorkomende maten zijn van AA tot K. Cupmaten verschillen per merk en stijl, dus het is belangrijk om te passen voordat je koopt. Onthoud dat de cupmaat niet verandert wanneer je bandmaat verandert.

Hoe meet je je BH maat?

Om de juiste BH maat te vinden, moet je 2 metingen doen – een voor je bandmaat en een voor je cupmaat. Neem een zachte meetlint en meet het strakste punt net onder je borsten voor je bandmaat en op het breedste punt van je borsten voor je cupmaat. Trek je meetlint niet te strak aan en rond af op het dichtstbijzijnde hele getal.

Voeg vervolgens 5 toe aan de bandmaat en trek de cupmaatmeting van de bandmaat af. Het verschil in inches geeft je cupmaat volgens de volgende schaal:

– 0 = AA
– 1 = A
– 2 = B
– 3 = C
– 4 = D
– 5 = DD/E
– 6 = DDD/F
– 7 = G
– 8 = H
– 9 = I
– 10 = J
– 11 = K.

Factoren die de grootte van je BH cupmaat beïnvloeden

Er zijn meerdere factoren die de grootte van je cupmaat kunnen beïnvloeden. Hier zijn er enkele:

Gewichtsveranderingen

Als je aankomt of afvalt, kan dit van invloed zijn op de grootte van je borsten en dus ook op je cupmaat.

Zwangerschap en borstvoeding

Zwangerschap en borstvoeding kunnen de grootte van je borsten beïnvloeden. Je borsten zullen waarschijnlijk groter worden tijdens de zwangerschap en de cupmaat kan na de bevalling en het einde van de borstvoeding terugkeren naar de normale grootte.

Leeftijd

Bij het ouder worden kan de grootte en vorm van je borsten veranderen. Dit kan van invloed zijn op de grootte van je cupmaat.

Genetica

De grootte van je borsten is ook afhankelijk van genetica. Als je familie een bepaalde cupmaat heeft, is de kans groter dat jij ook deze cupmaat hebt.

Hoe vind je de perfecte BH?

Nu je weet hoe je je BH maat moet meten en welke factoren de grootte van je cupmaat beïnvloeden, is het tijd om de perfecte BH te vinden. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen “one-size-fits-all” BH bestaat. Hier zijn enkele tips voor het vinden van de perfecte BH:

Kies de juiste stijl

Er zijn verschillende stijlen BH’s beschikbaar, zoals push-up, balconette of T-shirt BH’s. Kies een stijl die comfortabel is en past bij jouw lichaamstype.

Pas voordat je koopt

Het is belangrijk om nieuwe BH’s altijd te passen voordat je ze koopt. Dit helpt je om te beoordelen of de BH comfortabel zit en goed past.

Controleer de pasvorm

Als je eenmaal een BH hebt gepast, controleer dan of deze goed past. De band moet comfortabel, maar niet te strak zitten en de cups moeten volledig aansluiten op je borsten.

Investeer in kwaliteit

Een goede kwaliteit BH gaat langer mee en biedt betere ondersteuning dan een goedkope BH. Investeer daarom in een kwaliteits-BH van een betrouwbaar merk.

Veelgestelde vragen over BH cupmaten

1. Hoe vaak moet ik mijn BH maat opnieuw meten?
– Het wordt aanbevolen om je BH maat elke zes maanden tot een jaar opnieuw te meten.

2. Wat is het verschil tussen een balconette en een push-up BH?
– Een push-up BH duwt je borsten omhoog en samen, terwijl een balconette BH een lager decolleté heeft en meer ondersteuning biedt.

3. Waarom past mijn oude BH niet meer?
– Als je oude BH niet meer past, kan dit te wijten zijn aan gewichtsveranderingen, de leeftijd van de BH of de veranderingen in de grootte van je borsten.

4. Hoe kan ik zorgen dat mijn BH buikvet en rugrollen verbergt?
– Investeer in een BH met een hogere band en bredere schouderbanden om buikvet en rugrollen te camoufleren.

5. Wat als ik mijn BH maat niet kan vinden?
– Als je je BH maat niet kunt vinden, probeer dan verschillende stijlen en merken en pas elke BH voordat je hem koopt.

Het vinden van de juiste BH cupmaat kan een uitdaging zijn, maar met deze informatie ben je uitgerust om een goed passende BH te vinden die comfortabel en ondersteunend is. Onthoud dat het belangrijk is om regelmatig je maat te meten en te investeren in kwaliteits-BH’s voor het beste resultaat.