Welke printers kunnen het B4-formaat afdrukken?

Als je voor de uitdaging staat om het B4-formaat af te drukken, is de eerste vraag waarschijnlijk of je bestaande printer dit formaat ondersteunt. Het B4-formaat is immers niet de standaard A4- of lettergrootte. In dit artikel gaan we dieper in op de printers die het B4-formaat kunnen printer.

Wat is het B4-formaat?

Voordat we ons richten op de printers die B4 kunnen afdrukken, is het belangrijk om te begrijpen wat het formaat precies inhoudt. B4 is een ISO-standaardformaat dat op de Japanse markt is ontwikkeld. Het formaat is iets groter dan het bekende A4-formaat en heeft een afmeting van 250 mm x 353 mm.

Welke printers ondersteunen het B4-formaat?

Niet alle printers ondersteunen het B4-formaat. Hieronder bespreken we de verschillende soorten printers die in staat zijn om B4 af te drukken.

Inkjetprinters

Inkjetprinters zijn de meest voorkomende thuisprinters en zijn vaak betaalbaar in aanschaf. Voor het afdrukken van het B4-formaat zijn echter meer geavanceerde modellen nodig. Een aantal printers die B4 ondersteunen zijn de Epson ET-16650, Epson WorkForce WF-7720, Canon PIXMA TS9520 en HP OfficeJet Pro 7720.

Laserprinters

Laserprinters zijn over het algemeen duurder dan inkjetprinters, maar ze bieden meer snelheid en betrouwbaarheid. Als je op zoek bent naar een laserprinter waarmee je het B4-formaat kunt afdrukken, kijk dan naar de Brother HL-L3290CDW of de HP Color LaserJet Pro MFP M180nw.

Plotterprinters

Plotterprinters zijn bedoeld voor het afdrukken van grote documenten en afbeeldingen. Ze zijn ideaal voor professionele toepassingen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van klein tot kolossaal. Een aantal van de plotterprinters die geschikt zijn voor B4-afdrukken zijn de HP Designjet Z9+ en de Epson SureColor P10000.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een B4-printer?

Als je van plan bent om zo nu en dan het B4-formaat af te drukken, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een printer die speciaal bedoeld is voor dit formaat. Hieronder enkele punten waar je op kunt letten bij het kiezen van een B4-printer:

– De maximale papiergrootte die de printer ondersteunt
– Het gewicht en de dikte van het papier dat de printer aankan
– De afdruksnelheid en resolutie
– Extra functies, zoals draadloze connectiviteit en dubbelzijdig afdrukken

Conclusie

Als je op zoek bent naar een printer die geschikt is voor het B4-formaat, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een thuisprinter of een professionele oplossing, zorg ervoor dat je onderzoek doet en let op de belangrijkste kenmerken.

Veelgestelde vragen over het B4-formaat

Wat is het verschil tussen B4 en A4-formaat?

Het B4-formaat is iets groter dan het A4-formaat. B4 heeft een afmeting van 250 mm x 353 mm, terwijl A4 210 mm x 297 mm is.

Kan ik een bestaande printer upgraden om B4 te ondersteunen?

Nee, het is over het algemeen niet mogelijk om een bestaande printer te upgraden om B4 te ondersteunen. Je hebt een nieuwe printer nodig die speciaal is ontworpen om dit formaat af te drukken.

Kan ik het B4-formaat afdrukken op fotopapier?

Ja, maar de resultaten zijn mogelijk niet optimaal. Het B4-formaat is bedoeld voor algemeen gebruik en niet specifiek voor foto’s. Het is beter om een printer te gebruiken die speciaal ontworpen is voor fotopapier en het gewenste formaat.

Kan ik B4 afdrukken met mijn mobiele apparaat?

Ja, als je printer is uitgerust met draadloze connectiviteit is het mogelijk om B4 rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat af te drukken. Zorg ervoor dat je de juiste app op je apparaat hebt geïnstalleerd en de printer correct is geconfigureerd.

Is het B4-formaat beschikbaar voor alle printers?

Nee, niet alle printers ondersteunen het B4-formaat. Het is belangrijk om te controleren of de printer geschikt is voor deze papiergrootte voordat je een aankoop doet.