Welke gadgets mogen niet ontbreken in je handbagage? Onmisbare items voor onderweg.

Als je gaat reizen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Of je nu een lange vlucht maakt of een treinreis van enkele uren, er zijn bepaalde gadgets die niet mogen ontbreken in je handbagage. Hier zijn onze top picks van onmisbare items voor onderweg:

1. Powerbank

Je smartphone kan niet zonder stroom, en als je op reis bent, kan het lastig zijn om een stopcontact te vinden als je batterij leeg is. Met een goede powerbank kun je je apparaten opladen terwijl je onderweg bent en hoef je je geen zorgen te maken over een lege batterij.

1.1 Capaciteit

Let bij het kiezen van een powerbank op de capaciteit. Een grotere capaciteit betekent meer laadvermogen, maar ook meer gewicht en omvang. Een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh is vaak al voldoende voor één of twee smartphones.

1.2 Aantal poorten

Vergeet niet om te controleren hoeveel poorten de powerbank heeft. Als je meerdere apparaten wilt opladen, heb je meerdere poorten nodig.

2. Oordopjes of koptelefoon

Als je op reis bent, kan het geluid van andere passagiers en omgevingsgeluiden je afleiden. Neem daarom een ​​goede set oordopjes of een koptelefoon mee om van je favoriete muziek te genieten of om in stilte te werken.

2.1 Ruisonderdrukking

Als je veel reist, is het de moeite waard om te investeren in oordopjes of een koptelefoon met ruisonderdrukkingstechnologie. Hiermee kan je omgevingsgeluiden onderdrukken en je concentreren op je werk of muziek.

3. E-book reader

Als je van lezen houdt, is een e-book reader een uitstekende gadget om mee te nemen op reis. Hiermee kan je honderden boeken in één apparaat opslaan en het bespaart je het gewicht van zware boeken.

3.1 Scherm

Kies bij het kiezen van een e-book reader voor een apparaat met een scherm dat prettig is om op te lezen en goed leesbaar is in verschillende lichtomstandigheden.

3.2 Batterijduur

Een ander belangrijk punt om op te letten is de batterijduur. Een goede e-book reader gaat meerdere weken mee op één lading.

4. Draadloze hoofdtelefoon adapter

Als je van muziek houdt en al een koptelefoon hebt, is een draadloze hoofdtelefoon adapter een goede gadget om aan te schaffen. Hiermee kan je elke koptelefoon omzetten naar een draadloze hoofdtelefoon.

4.1 Compatibiliteit

Controleer voordat je een draadloze hoofdtelefoon adapter koopt of deze compatibel is met de koptelefoon die je wilt gebruiken.

5. Draagbare router

Als je veel onderweg bent en afhankelijk bent van internet, kan een draagbare router uitkomst bieden. Hiermee kan je een eigen Wi-Fi netwerk creëren en online blijven terwijl je onderweg bent.

5.1 Simkaart ondersteuning

Als je een draagbare router wilt kopen, controleer dan of deze simkaart ondersteuning biedt, zodat je kunt internetten als er geen Wi-Fi beschikbaar is.

6. Lenskit voor smartphone

Als je graag foto’s maakt met je smartphone, is een lenskit een leuke gadget om mee te nemen op reis. Hiermee kan je de mogelijkheden van je smartphone camera uitbreiden.

6.1 Type lenzen

Er zijn verschillende soorten lenzen beschikbaar voor smartphone lenskits, waaronder groothoek-, fisheye- en macrolenzen. Bedenk van tevoren welke lenzen je het meest zult gebruiken en kies daarop de lenskit die het beste bij je past.

7. Wereldstekker

Als je naar verschillende landen reist, kan een wereldstekker niet ontbreken in je handbagage. Hiermee kan je je apparaten opladen in verschillende landen zonder dat je adapters nodig hebt.

7.1 Type stekkers

Er bestaan meerdere soorten wereldstekkers die verschillende typen stekkers ondersteunen. Het is belangrijk om te controleren welk type stekkers in de landen die je bezoekt wordt gebruikt voordat je een wereldstekker koopt.

8. USB-stick

Een USB-stick is vaak handig om belangrijke documenten of foto’s en video’s op te slaan. Zo heb je ze altijd bij de hand en hoef je geen internetverbinding te hebben om ze te kunnen bekijken.

8.1 Capaciteit

Let bij het kiezen van een USB-stick op de capaciteit. Een USB-stick met een capaciteit van 64 GB of meer is vaak al voldoende voor de meeste reizigers.

9. Externe harde schijf

Als je veel foto’s en video’s wilt opslaan, kan een externe harde schijf uitkomst bieden. Hiermee heb je alle ruimte die je nodig hebt om al je media op te slaan.

9.1 Capaciteit

Kies bij het kiezen van een externe harde schijf voor een apparaat met voldoende capaciteit voor al je media.

10. Mini ventilator

Als je naar een warme bestemming reist, kan een mini-ventilator uitkomst bieden. Hiermee kan je jezelf verkoelen terwijl je onderweg bent.

10.1 Type ventilator

Er bestaan verschillende soorten mini-ventilatoren, waaronder clip-on-ventilatoren en staande ventilatoren. Bedenk van tevoren wat voor jou het meest praktisch is en kies daarop de mini-ventilator die het beste bij je past.

Dit zijn onze top picks van onmisbare gadgets die niet mogen ontbreken in je handbagage als je op reis gaat. Door deze gadgets bij je te hebben, ben je beter voorbereid op onderweg en ben je verzekerd van een aangename en comfortabele reis.

Veelgestelde vragen

1. Mag ik een powerbank meenemen in mijn handbagage?

Ja, powerbanks zijn toegestaan in de handbagage. Zorg er wel voor dat de capaciteit van de powerbank niet hoger is dan 10.000 mAh.

2. Kan ik mijn e-book reader gebruiken tijdens het opstijgen en landen van mijn vlucht?

Ja, de meeste luchtvaartmaatschappijen staan het gebruik van e-book readers tijdens de hele vlucht toe.

3. Kan ik mijn USB-stick en externe harde schijf in mijn handbagage meenemen?

Ja, USB-sticks en externe harde schijven zijn toegestaan in de handbagage. Houd er rekening mee dat het formaat van externe harde schijven kan leiden tot extra controles op de luchthaven.

4. Zijn draagbare routers toegestaan in het vliegtuig?

Ja, draagbare routers zijn toegestaan in het vliegtuig, maar kunnen onderworpen zijn aan extra controles van beveiligingspersoneel.

5. Wat is het voordeel van een draadloze hoofdtelefoon adapter?

Een draadloze hoofdtelefoon adapter maakt van elke koptelefoon een draadloze koptelefoon. Het grote voordeel hiervan is dat je je eigen koptelefoon kunt blijven gebruiken en niet gebonden bent aan de meegeleverde koptelefoon van je apparaat.