Van sportbeha’s tot strapless BH’s – welke BH-stijlen zijn er en welke zijn geschikt voor jou?

Een goed passende BH is niet alleen belangrijk voor het comfort, maar kan ook je outfit compleet maken. Er zijn echter zoveel verschillende stijlen en maten verkrijgbaar dat het soms lastig kan zijn om te bepalen welke het beste bij jou past. In dit artikel bespreken we de verschillende BH-stijlen, waarvoor ze geschikt zijn en hoe je de perfecte pasvorm kunt vinden.

1. De T-shirt BH

De T-shirt BH is waarschijnlijk de meest gedragen BH-stijl. Deze BH heeft een gladde en naadloze cup, waardoor deze onder je strakke kleding niet zichtbaar is. De T-shirt BH is geschikt voor dagelijks gebruik en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

2. De beugel BH

De beugel BH heeft een beugel die onder de cup loopt om extra ondersteuning te bieden. Dit maakt deze BH geschikt voor dames met grotere cupmaten. De beugel BH is verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen.

3. De push-up BH

De push-up BH is ontworpen om het decolleté te accentueren en borsten te liften. Deze BH heeft vaak een extra vulling om dit effect te creëren. De push-up BH is geschikt voor speciale gelegenheden waarbij je graag een extra vrouwelijk gevoel wilt hebben.

4. De balconette BH

De balconette BH heeft een horizontale cup en een brede band onder de cups. Hierdoor ontstaat er een liftend effect van de borsten. De balconette BH is geschikt voor dames met een gemiddelde cupmaat en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen.

5. De sportbeha

De sportbeha biedt extra ondersteuning tijdens het sporten. Deze BH heeft vaak een racerback of kruisbandontwerp om de borsten op hun plaats te houden tijdens het bewegen. De sportbeha is verkrijgbaar in verschillende mate van ondersteuning, afhankelijk van de sportactiviteit.

6. De strapless BH

De strapless BH heeft geen bandjes en is ontworpen om te dragen onder jurken of tops met blote schouders. Deze BH heeft vaak een antislipband om op zijn plaats te blijven. De strapless BH is geschikt voor speciale gelegenheden waarbij je geen zichtbare bandjes wilt hebben.

7. De bralette

De bralette is een zachte en comfortabele BH zonder beugel of vulling. Deze BH heeft vaak een kanten ontwerp en is geschikt voor dames met een kleine tot gemiddelde cupmaat. De bralette kan gedragen worden als een modieus lingerie-item of als comfortabele nachtkleding.

Nu je bekend bent met de verschillende BH-stijlen, is het belangrijk om te weten hoe je de juiste maat kunt vinden. De perfecte pasvorm zorgt voor comfort en voorkomt dat de BH gaat knellen of afzakt.

Het is aanbevolen om ten minste een keer per jaar de maat van je BH te laten opmeten bij een lingeriezaak. Een goede pasvorm begint bij de omvangsmaat. Deze maat wordt gemeten onder de borsten, en bepaalt de bandmaat van de BH.

De volgende stap is het meten van de cupmaat. Dit wordt gemeten op het breedste gedeelte van de borsten. Het verschil tussen de omvangsmaat en cupmaat bepaalt de cupmaat. Het is belangrijk om te onthouden dat de maat van de BH kan variëren per stijl en merk.

In conclusie, er zijn verschillende BH-stijlen verkrijgbaar die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden. Het vinden van de perfecte pasvorm is essentieel voor comfort en ondersteuning. Laat daarom regelmatig de maat van je BH opmeten bij een specialist.

Veelgestelde vragen:

1. Hoe kan ik de juiste BH-maat vinden?
– Laat je BH-maat meten bij een specialist.
2. Hoe vaak moet ik mijn BH-maat opmeten?
– Het wordt aanbevolen om ten minste één keer per jaar je BH-maat opnieuw te laten opmeten.
3. Kan een verkeerde BH-maat schadelijk zijn voor mijn gezondheid?
– Een verkeerde BH-maat kan leiden tot rug- en nekpijn en kan de houding beïnvloeden.
4. Welke BH-stijl is het meest geschikt voor dames met een grote cupmaat?
– De beugel BH biedt extra ondersteuning en is daarom geschikt voor dames met een grotere cupmaat.
5. Kan ik een BH dragen tijdens het sporten?
– Ja, een sportbeha is verkrijgbaar in verschillende mate van ondersteuning en biedt extra ondersteuning tijdens het sporten.