Top 5 rekentools voor het omrekenen van valuta

Geld wisselen kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je moet omgaan met vreemde valuta. Om deze reden zijn er veel online hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen bij het omrekenen van verschillende valuta’s. Hier zijn de top 5 rekentools die je kan gebruiken:

1. XE Currency Converter

XE Currency Converter is een van de beste en meest gebruikte rekentools op de markt. Het biedt live-koersen voor wel meer dan 180 valuta’s. Het biedt ook historische grafieken en analyses waarmee je kunt controleren hoe de waarde van verschillende valuta’s door de jaren heen is veranderd.

Hoe werkt XE Currency Converter?

Om de tool te gebruiken, ga naar de website van XE Currency Converter. Selecteer vervolgens de valuta die je wilt omzetten en voer het bedrag in. Klik op de knop “converteren” en de tool geeft je direct het geconverteerde bedrag en de huidige wisselkoers.

2. Oanda Currency Converter

Oanda Currency Converter is nog een andere handige tool die je kan gebruiken om valuta te converteren. Het biedt ook live-koersen voor wel meer dan 190 valuta’s. Het geeft ook de optie om de koersen te veranderen, afhankelijk van het bedrag dat je wilt ruilen.

Hoe werkt Oanda Currency Converter?

Ga voor het gebruik van deze tool op de website van Oanda Currency Converter. Selecteer de valuta die je wilt omzetten en geef het bedrag in. Selecteer vervolgens je gewenste koers en klik op “converteren” om het bedrag te berekenen.

3. TransferWise Currency Converter

TransferWise Currency Converter is een populaire tool die wordt gebruikt voor het omrekenen van verschillende valuta’s. Het biedt ook een live-koersconsolidatie van verschillende banken en financiĆ«le instellingen. Het biedt ook de optie om geld te versturen, waarmee je geld kunt overboeken naar een andere rekening in een andere valuta.

Hoe werkt TransferWise Currency Converter?

Bezoek de website van TransferWise Currency Converter en selecteer de valuta die je wilt converteren. Geef vervolgens het bedrag in en klik op “converteren”. Je krijgt dan onmiddellijk het geconverteerde bedrag en de huidige wisselkoers.

4. Currency Conversion Cheat Sheet

Currency Conversion Cheat Sheet is een handige tool die je kan gebruiken voor het omrekenen van valuta. Het biedt een overzichtelijk overzicht van verschillende valuta’s en hun respectievelijke wisselkoersen. Het is ook zeer handig bij het bepalen van de wisselkoers van cash geld.

Hoe werkt Currency Conversion Cheat Sheet?

De tool kan je downloaden in PDF-vorm. Kies het gewenste bestandsformaat en download het. Het werkt offline en biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk verschillende valuta’s om te zetten.

5. Google Currency Converter

Google Currency Converter is een handig hulpmiddel dat je kan gebruiken om valuta te converteren. Het is zeer eenvoudig in gebruik en verkrijgbaar als een widget die je op jouw website kan plaatsen.

Hoe werkt Google Currency Converter?

Om deze tool te gebruiken, typ je simpelweg “valuta omrekenen” in de zoekbalk van Google. Voer dan de valuta’s in die je wilt omzetten en Google geeft je direct de geconverteerde waarde en de huidige wisselkoers.

Conclusie

Op zoek naar het beste hulpmiddel om verschillende valuta’s om te zetten? Overweeg dan de bovenstaande rekentools. Elke tool biedt unieke functies en helpt je om gemakkelijk te bepalen wat de waarde van verschillende valuta’s is.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik deze tools downloaden of kan ik ze gewoon online gebruiken?
– Alle bovengenoemde tools zijn online beschikbaar. Je hoeft geen software te downloaden.

2. Zijn deze tools betrouwbaar?
– Ja, deze tools bieden betrouwbare koersen en resultaten. Ze gebruiken meestal live-koersen van grote financiĆ«le instellingen.

3. Zijn deze tools gratis?
– Ja, alle tools op de lijst zijn gratis te gebruiken.

4. Voor welke platforms zijn deze tools beschikbaar?
– De meeste tools zijn beschikbaar voor zowel Android als iOS. Ze zijn ook toegankelijk via pc of tablet.

5. Kan ik rekenen op de weergegeven resultaten?
– Ja, de tools bieden accuraat resultaten. Het is nog steeds belangrijk om je eigen wisselkoersen te controleren om er absoluut zeker van te zijn dat je de juiste wisselkoers gebruikt.