Tips om de perfecte maat te bepalen bij online shoppen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun kleding online te kopen. Het is makkelijk, snel en je hoeft er de deur niet voor uit. Maar hoe weet je zeker dat je de juiste maat koopt als je niet in de winkel kunt passen? In dit artikel geven wij je tips om de perfecte maat te bepalen bij online shoppen.

Stap 1: Meet jezelf op

Het is belangrijk om te weten wat je lichaamsafmetingen zijn voordat je online gaat shoppen. Meet jezelf op met een meetlint en noteer de volgende maten:

– Borstomvang
– Tailleomvang
– Heupomvang
– Lengte

Deze maten zijn de basis voor het bepalen van je kledingmaat.

Stap 2: Bekijk de maattabel van de webshop

Elke webshop heeft een maattabel waarin je kunt zien welke maat bij jouw lichaamsafmetingen past. Bekijk deze maattabel zorgvuldig en vergelijk jouw maten met de maten in de tabel.

Stap 3: Lees de reviews

Reviews kunnen erg waardevol zijn bij het bepalen van de juiste maat. Lees de reviews van andere klanten die hetzelfde kledingstuk hebben gekocht en bekijk of zij dezelfde maat hebben gekozen als jij zou kiezen.

Stap 4: Bestel meerdere maten

Als je twijfelt tussen twee maten, bestel dan beide maten en pas ze thuis. Zo kun je zelf zien welke maat het beste past en welke maat je retour moet sturen.

Stap 5: Kijk naar het materiaal en de pasvorm

Elk materiaal heeft een andere pasvorm. Bekijk daarom de pasvorm van het kledingstuk en houd rekening met het materiaal waar het van gemaakt is. Zo kan een kledingstuk van katoen anders zitten dan een kledingstuk van elastisch materiaal.

Stap 6: Maak gebruik van augmented reality

Sommige webshops bieden augmented reality aan. Hiermee kun je het kledingstuk virtueel passen door middel van je smartphone. Dit geeft je een beter beeld van hoe het kledingstuk zal zitten.

Stap 7: Vraag om hulp

Als je er echt niet uitkomt, doe dan een beroep op de klantenservice van de webshop. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste maat en geven je advies over het materiaal en de pasvorm.

Tips voor het meten van je lichaam

Het meten van je lichaam voor het bepalen van de juiste maat kan lastig zijn. Hieronder geven we je tips om het zo makkelijk mogelijk te maken:

– Meet jezelf op in ondergoed of nauwsluitende kleding.
– Houd het meetlint niet te strak en niet te los.
– Meet altijd op dezelfde plek, bijvoorbeeld op de navel voor de tailleomvang.
– Vraag iemand anders om je te helpen bij het meten, zodat je de juiste lengte hebt.
– Meet meerdere malen om de gemiddelde maat te bepalen.

Veelgestelde vragen

1. Hoe vaak moet ik mijn lichaamsmaten opmeten?
Het is aan te raden om je lichaamsmaten elk jaar opnieuw op te meten. Je lichaam kan in de loop der tijd veranderen, waardoor je andere maten nodig hebt.
2. Is het verstandig om altijd meerdere maten te bestellen?
Het is verstandig om meerdere maten te bestellen als je twijfelt tussen twee maten. Zo kun je zelf bepalen welke maat het beste bij jou past.
3. Kan ik het beste op mijn maat of op mijn confectiemaat bestellen?
Het beste is om op je maat te bestellen. Confectiematen kunnen per merk verschillen, waardoor het risico bestaat dat je de verkeerde maat koopt.
4. Wat moet ik doen als het kledingstuk toch niet past?
Als het kledingstuk niet past, kun je het retourneren. Zorg ervoor dat je op tijd retourneert en volg de retourinstructies van de webshop.
5. Wat als het kledingstuk wel past, maar ik het niet mooi vind staan?
Als het kledingstuk wel past, maar je het niet mooi vindt staan, kun je het ook retourneren. Let op de retourvoorwaarden van de webshop en zorg ervoor dat je het binnen de gestelde termijn terugstuurt.