Hoeveel bureauruimte heb je nodig? Een snelle gids voor het berekenen van de minimale en maximale ruimtevereisten.

Als je van plan bent om een kantoorruimte te huren of te kopen, is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je nodig hebt om efficiënt te kunnen werken. In dit artikel zullen we je helpen om de minimale en maximale eisen voor bureauruimte te bepalen, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Stel jezelf de juiste vragen

De eerste stap in het bepalen van jouw ruimtebehoeften is het stellen van de juiste vragen. Hoeveel mensen zullen er in de ruimte werken? Welke activiteiten vinden er plaats in de ruimte? Heb je extra ruimte nodig voor opslag of archief? Het beantwoorden van deze vragen kan je helpen bij het inschatten van de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt.

Overweeg de ruimte per persoon

Een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van jouw ruimtebehoeften is het aantal mensen dat in de ruimte zal werken. De standaard richtlijn is om ten minste 10 vierkante meter per persoon aan ruimte te hebben. Als iedereen een bureau en een stoel nodig heeft, moet je deze ook goed inrichten. Bij het kiezen van het juiste kantoor moet rekening gehouden worden dat de ruimte per persoon ook enigszins variëren kan.

Het doel van de ruimte

Het doel van jouw kantoorruimte kan ook invloed hebben op de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt. Een standaard bureau heeft ongeveer 4 vierkante meter ruimte nodig per persoon. Als je echter andere activiteiten plant in de ruimte, zoals vergaderingen, opleidingen, presentaties of het ontvangen van bezoekers, moet je extra ruimte voor deze doeleinden berekenen.

Overweeg de opslagcapaciteit

Naast de ruimte voor mensen moet je ook rekening houden met de opslagcapaciteit. Als er veel papieren of andere spullen moeten worden opgeslagen, moet je extra ruimte voor kasten, planken of lades berekenen. Dit kan variëren afhankelijk van de aard van de activiteiten die in de ruimte zullen plaatsvinden.

Bepaal de minimale en maximale vereisten voor jouw kantoorruimte

Nu we een idee hebben van de vragen die we moeten stellen bij het bepalen van de kantoorruimte vereisten, is het tijd om een ​​idee te krijgen van de minimale en maximale vereisten voor jouw kantoorruimte.

De minimale vereisten

Het is belangrijk om te weten wat de minimale vereisten zijn om efficiënt te kunnen werken. Voor de grootte van het kantoor is het algemeen aanvaard dat de ruimte per persoon ten minste 10 vierkante meter moet zijn. Voor een standaard bureau heb je ongeveer 4 vierkante meter per persoon nodig. Het is ook belangrijk om genoeg ruimte te hebben voor het opslaan van papier, kantoormateriaal, kasten etc.

De maximale vereisten

Het is ook belangrijk om te weten wat de maximale vereisten voor jouw kantoorruimte zijn. Afhankelijk van jouw wensen en budget, kun je ook kiezen voor een groter kantoor. Hierdoor heb je niet alleen meer ruimte voor personeel of opslag, maar ook de mogelijkheid bijvoorbeeld voor het creëren van extra werkstations voor de vernieuwde manier van werken van thuis voor de werknemer.

Overweeg de toekomst

Als je een kantoorgebouw huurt of koopt, denk dan aan de toekomst. Wat zijn jouw plannen voor de komende jaren? Misschien wil je je team uitbreiden, nieuwe activiteiten starten of extra opslagruimte creëren. Overweeg deze mogelijkheden bij het kiezen van een kantoorruimte om te voorkomen dat je binnen afzienbare tijd de ruimte te klein blijkt te zijn.

Conclusie

Het bepalen van de juiste kantoorruimte begint bij het stellen van de juiste vragen over de grootte en het doel van de ruimte. Overweeg het aantal mensen dat in de ruimte zal werken, de activiteiten die er plaatsvinden en de opslagcapaciteit die nodig is. Bepaal vervolgens de minimale en maximale vereisten voor jouw kantoorruimte. Denk tot slot aan de toekomst en kies een kantoorruimte die past bij jouw groeiende bedrijfsbehoeften.

Veelgestelde vragen

1. Hoeveel bureau-ruimte heb ik nodig per persoon?

Het algemeen aanvaarde standpunt is dat ten minste 10 vierkante meter per persoon nodig is.

2. Hoe bereken ik de opslagcapaciteit voor mijn kantoorruimte?

Je moet rekening houden met de hoeveelheden papieren, kantoormateriaal, enz. die opgeslagen moeten worden en dan extra ruimte reserveren voor kasten, planken of laden.

3. Hoeveel extra ruimte moet ik reserveren voor vergaderzalen, opleidingen of presentaties?

Het extra aantal vierkante meters dat je moet reserveren varieert afhankelijk van hoeveel mensen er bij elkaar zullen zitten en de activiteiten die moeten plaatsvinden.

4. Moet ik een groter kantoor kopen of huren dan ik momenteel nodig heb?

Je zal moeten overwegen wat jouw plannen voor de toekomst zijn en of het kantoor de mogelijkheid biedt om uit te breiden of te krimpen.

5. Hoe zorg ik ervoor dat mijn kantoor milieuvriendelijk is, terwijl ik ruimte vrijhoud voor opslag en personeel?

Wanneer je een energie-efficiënt gebouw huurt of koopt, voer regelmatig onderhoud en schoonmaak uit en ga voor papierloos werken.