Hoe zorg je ervoor dat jouw fashion items als gegoten zitten door custom made kleding?

Als het gaat om kleding kopen, is niets zo belangrijk als ervoor zorgen dat het perfect past. Een manier om dit te bereiken is door kleding op maat te laten maken. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw custom made kleding als gegoten zit? In dit artikel behandelen we onze top tips voor het krijgen van de perfecte pasvorm.

Tip 1: Kies de juiste kleermaker

Als het gaat om kleding op maat laten maken, is het kiezen van de juiste kleermaker cruciaal. Begin met het doen van onderzoek en lees recensies van eerdere klanten om te bepalen welke kleermaker het beste bij jouw wensen past. Het is raadzaam om persoonlijk met de kleermaker te spreken voordat je aan een project begint.

Tip 2: Breng voorbeelden mee

Breng voorbeelden mee van kledingstukken die je leuk vindt en die je perfect passen. Dit zal je kleermaker helpen om beter te begrijpen welke pasvorm je zoekt en wat voor soort stijl je voor ogen hebt. Je kunt ook foto’s laten zien van kledingstukken die je online hebt gezien als inspiratie.

Tip 2.1: Denk aan de juiste stofkeuze

Naast het laten zien van voorbeelden is het ook belangrijk om te denken aan de juiste stofkeuze. Lichtere stoffen zullen bijvoorbeeld gemakkelijker door de lucht bewegen, terwijl zwaardere stoffen meer structuur bieden. Overweeg ook waarvoor je de kleding gaat gebruiken. Een katoenen overhemd zit bijvoorbeeld heel anders dan een wollen jas.

Tip 3: Neem nauwkeurige metingen

Het nemen van nauwkeurige metingen is de sleutel tot het krijgen van een perfecte pasvorm. De meeste kleermakers zullen je stap voor stap door het proces van het nemen van deze metingen loodsen. Zorg ervoor dat je gemakkelijk rechtop staat, want dit zal de metingen accuraat houden.

Tip 3.1: Overweeg ‘aanpassingen’

Bij het nemen van nauwkeurige metingen, kunnen er enkele plekken in je lichaam zijn die niet volledig overeenkomen met standaardmetingen. Dit kan bijvoorbeeld je schouders zijn of de lengte van je armen. Ben je hier bekend mee? Een goede kleermaker kan individuele ‘aanpassingen’ maken om ervoor te zorgen dat je kleding precies goed zit.

Tip 4: Pas verschillende kledingstukken

Trek verschillende kledingstukken aan tijdens verschillende stadia van je kledingproductie. Hierdoor kun je de pasvorm, de stijl en de details beter bekijken. Wees niet bang om feedback te geven en vragen te stellen over mogelijke veranderingen in de pasvorm.

Tip 4.1: Communicatie is de sleutel

Communicatie is de sleutel tot het krijgen van een perfecte pasvorm. Laat je kleermaker weten over jouw ervaring van het kledingstuk en welke gebieden kunnen worden verbeterd. Een goede kleermaker zal luisteren naar je feedback en aanpassingen doen voor de perfecte pasvorm.

Tip 5: Kies de perfecte afwerking

Kies de perfecte afwerking voor jouw kledingstuk. Dit omvat bijvoorbeeld de lengte van de mouwen, de grootte van de knopen en de diepte van de zakken. Zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van hoe de kleding eruit moet zien voordat de kleermaker begint met het maken van het kledingstuk.

Samenvatting

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte pasvorm, is het laten maken van custom made kleding een uitstekende optie. Een zorgvuldige selectie van de kleermaker, het inbrengen van inspiratie-exemplaren, nauwkeurige metingen, het passen van verschillende versies en zorgen voor de perfecte afwerking zijn allemaal belangrijk bij het creëren van de ideale pasvorm.

Veelgestelde vragen

Wat is kleding op maat?

Kleding op maat is kleding die specifiek voor jou wordt gemaakt, in plaats van de standaardmaten die in winkels te vinden zijn.

Hoeveel kost het om kleding op maat te laten maken?

De kosten van kleding op maat variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de stofkeuze, de complexiteit van het kledingstuk en de reputatie van de kleermaker. Het is echter vaak duurder dan kleding uit de winkel.

Hoe lang duurt het om kleding op maat te maken?

Dit varieert afhankelijk van de complexiteit van het kledingstuk en de beschikbaarheid van de kleermaker. Gemiddeld duurt het maken van een custom made kledingstuk ongeveer 4-6 weken.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kleding op maat lang meegaat?

Zorg ervoor dat je de wasinstructies zorgvuldig opvolgt en vermijd wasdrogers. Hang de kledingstukken op om te drogen en bewaar ze niet opgevouwen om kreuken te voorkomen.

Kan ik kleding op maat laten maken als ik gewicht wil verliezen?

Hoewel het maken van maatkleding in principe mogelijk is, kun je het beste wachten tot je op het gewenste gewicht bent voordat je op zoek gaat naar een kleermaker. Het is belangrijk om te onthouden dat maatkleding meestal niet kan worden aangepast als je veel bent afgevallen.