Handbagage afmetingen wereldwijd: wat zijn de verschillen per luchtvaartmaatschappij?

Reizen begint al bij het inpakken van je bagage en het kennen van de regels van de luchtvaartmaatschappijen. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende regels als het gaat om handbagage. In dit artikel kijken we naar handbagage afmetingen wereldwijd en de verschillen per luchtvaartmaatschappij.

Handbagage afmetingen

Voordat we kijken naar de verschillen per luchtvaartmaatschappij, laten we eerst eens kijken naar de gangbare afmetingen van handbagage. Over het algemeen wordt handbagage beschouwd als een draagtas of koffer die in de cabine van het vliegtuig kan worden meegenomen en in de bovenvakken kan worden geplaatst.

De standaard-afmetingen voor handbagage zijn ongeveer 56 x 36 x 23 centimeter en deze afmetingen zijn bij de meeste luchtvaartmaatschappijen goed geaccepteerd. Er zijn echter luchtvaartmaatschappijen die afwijken van deze standaard.

Verschillen per luchtvaartmaatschappij

KLM

KLM stelt de strengste eisen als het gaat om handbagage afmetingen. Passagiers mogen een tas/koffer meenemen met een maximumafmeting van 55 x 35 x 25 centimeter. Dit is inclusief eventuele handgrepen en wielen.

Ryanair

Ryanair staat bekend om de strikte regels als het gaat om handbagage afmetingen. Passagiers mogen een kleine tas van maximaal 20 x 40 x 25 centimeter meenemen voor onder de stoel voor je. Daarnaast mag er een tas/koffer van maximaal 55 x 40 x 20 centimeter worden meegenomen voor in het bovenvak.

Delta Airlines

Delta Airlines stelt op hun internationale vluchten de regel dat handbagage maximaal 56 x 35 x 23 centimeter mag zijn. Dit is inclusief wielen, handgrepen en zijvakken.

Emirates

Emirates staat passagiers toe om handbagage mee te nemen met de maximale afmetingen van 55 x 38 x 20 centimeter. Daarnaast mogen passagiers een persoonlijk item meenemen, zoals een handtas of laptop tas.

British Airways

British Airways staat één stuk handbagage toe met de maximale afmetingen van 56 x 45 x 25 centimeter. Daarnaast mag er één persoonlijk item mee, zoals een handtas of laptop tas.

United Airlines

United Airlines staat één stuk handbagage toe met de maximale afmetingen van 56 x 35 x 23 centimeter. Daarnaast mag er één persoonlijk item mee, zoals een handtas of laptop tas.

Lufthansa

Lufthansa stelt de regel dat handbagage maximaal 55 x 40 x 23 centimeter mag zijn. Daarnaast mogen passagiers een kleinere tas meenemen van maximaal 30 x 40 x 10 centimeter.

EasyJet

EasyJet staat één stuk handbagage toe met een maximumafmeting van 56 x 45 x 25 centimeter. Dit is inclusief eventuele handgrepen en wielen.

American Airlines

American Airlines staat één stuk handbagage toe met de maximale afmetingen van 56 x 36 x 23 centimeter. Daarnaast mogen passagiers één persoonlijk item meenemen.

Etihad Airways

Bij Etihad Airways mag handbagage maximaal 50 x 40 x 25 centimeter zijn. Daarnaast mogen passagiers één persoonlijk item meenemen.

Air France

Air France staat één stuk handbagage toe met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 centimeter. Daarnaast mogen passagiers één persoonlijk item meenemen.

Vueling Airlines

Vueling Airlines staat één stuk handbagage toe met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 20 centimeter. Dit is inclusief eventuele handgrepen en wielen.

Qatar Airways

Qatar Airways staat passagiers toe om één stuk handbagage mee te nemen met de maximale afmetingen van 50 x 37 x 25 centimeter. Daarnaast mogen passagiers één persoonlijk item meenemen.

Wizz Air

Wizz Air staat één stuk handbagage toe met de maximale afmetingen van 40 x 30 x 20 centimeter. Daarnaast mogen passagiers tegen betaling een stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 23 centimeter.

Conclusie

Dus, wat zijn de verschillen per luchtvaartmaatschappij als het gaat om handbagage afmetingen? Het antwoord is simpel: er zijn vele verschillende regels voor handbagage bij luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. Het is belangrijk om deze regels te kennen voordat je gaat reizen, om ervoor te zorgen dat je geen extra kosten hoeft te betalen en niet voor verrassingen komt te staan bij het inchecken.

Veelgestelde vragen

1. Zijn de handbagage afmetingen voor alle vluchten hetzelfde?

Nee, de handbagage afmetingen kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij en per bestemming.

2. Wat gebeurt er als mijn handbagage te groot is?

Als je handbagage te groot is, kan het zijn dat je extra moet betalen voor het meenemen van de bagage of dat je het moet inchecken als ruimbagage.

3. Wat is het persoonlijk item dat ik mag meenemen naast mijn handbagage?

Het persoonlijk item kan een handtas, een laptop tas of een cameratas zijn, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

4. Moet ik betalen voor handbagage?

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je betalen voor het meenemen van handbagage, terwijl het bij andere luchtvaartmaatschappijen gratis is.

5. Kan ik mijn handbagage meenemen op alle vluchten?

Nee, sommige vluchten, zoals chartervluchten en vluchten met kleine vliegtuigen, hebben beperkte bagageruimte en kunnen passagiers beperken tot alleen handbagage die onder de stoel past.