De verschillen tussen Europese, Amerikaanse en Aziatische maatvoeringen voor handschoenen

Het kiezen van de juiste maat handschoen kan een uitdaging zijn, vooral als je online winkelt. Veel websites bieden verschillende maatvoeringen aan, waarvan Europese, Amerikaanse en Aziatische maten de meest voorkomende zijn. In dit artikel gaan we in op de specifieke verschillen tussen Europese, Amerikaanse en Aziatische maatvoeringen van handschoenen.

Europese maatvoering voor handschoenen

De maatvoering voor handschoenen in Europa wordt gemeten van polsomtrek tot middelvingerlengte. In tegenstelling tot Amerikaanse maten (die vaak in halve maten worden aangeboden), worden Europese maten meestal aangeboden in hele maten. Dit maakt het vinden van een perfect passende handschoen soms moeilijker, omdat er minder opties zijn.

Om de juiste Europese handschoenmaat te vinden, meet je de omtrek van je dominante hand net onder de knokkels en rond de handpalm. Als de gemeten maat tussen twee hele nummers valt, ronden de meeste handschoenenfabrikanten naar boven om de dichtstbijzijnde hele maat te kiezen.

Amerikaanse maatvoering voor handschoenen

In de Verenigde Staten wordt de maatvoering van handschoenen meestal weergegeven in inches en vaak in halve maten aangeboden. De gemeten handomtrek wordt vergeleken met een maattabel om de juiste maat te vinden. Hoewel Amerikaanse maten vaak beschikbaar zijn in halve maten, kan het nog steeds moeilijk zijn om de perfect passende handschoen te vinden.

Om de juiste maat handschoen in de VS te vinden, meet je de omtrek van je dominante hand net onder de knokkels en rond de handpalm. Noteer de gemeten maat en vergelijk deze met een maattabel van de fabrikant.

Aziatische maatvoering voor handschoenen

Aziatische maten voor handschoenen verschillen opnieuw van Europese en Amerikaanse maten. Aziatische maten worden meestal aangegeven in centimeters en hele maten. Net als bij de Europese maatvoering wordt de omtrek van de handpalm gemeten om de maat te bepalen.

Om de juiste maat handschoen in Azië te vinden, meet je de omtrek van je dominante hand net onder de knokkels en rond de handpalm. Noteer de gemeten maat in centimeters en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant.

Verschillen tussen deze maten

De verschillen in maatvoering tussen Europa, Amerika en Azië kunnen soms verwarrend zijn voor consumenten. Het kan moeilijk zijn om een bestelling te plaatsen als een website alleen maatvoering in een andere regionale standaard aanbiedt.

Het belangrijkste verschil tussen deze maten is de manier waarop ze worden gemeten. Europese maten meten de omtrek van de handpalm tot middelvingerlengte, Amerikaanse maten worden meestal uitgedrukt in inches en Aziatische maten in centimeters.

Tips voor het kiezen van de juiste maat handschoen

Om ervoor te zorgen dat je de juiste maat handschoen krijgt, zijn hier een paar tips:

– Meet je hand omtrek en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant.
– Als de maat tussen twee maten in valt, kies dan de grotere maat.
– Voordat je een handschoen koopt, lees de reviews van klanten om te zien of de handschoenen waarheidsgetrouw zijn aan de maat.
– Houd er rekening mee dat sommige handschoenenfabrikanten hun eigen maten hanteren. Lees de productbeschrijving zorgvuldig door voordat je een aankoop doet.

Hoe weet je of je de verkeerde maat handschoen hebt gekozen?

Als je de verkeerde maat handschoen hebt gekozen, zul je waarschijnlijk oncomfortabel zijn bij het dragen van de handschoenen. Een handschoen die te klein is, zal in de handpalm knellen en de vingers kunnen te strak zijn. Een handschoen die te groot is, voelt vaak los en creëert extra wrijving.

Conclusie

Het vinden van de juiste maat handschoen kan lastig zijn, vooral gezien de verschillende maten die door verschillende landen en fabrikanten worden gebruikt. Om de juiste maat te vinden, moet je de omtrek van je handpalm meten en deze vergelijken met een maattabel van de fabrikant. Houd er rekening mee dat elke fabrikant hun eigen maatvoering kan hebben en soms zijn reviews van andere klanten een goede indicatie hiervan.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik dezelfde maat handschoen kopen bij fabrikanten uit verschillende landen?
2. Wat als mijn handomtrek tussen twee matgroottes valt?
3. Bieden alle handschoenenfabrikanten maattabellen aan op hun website?
4. Kan ik mijn handomtrek opmeten zonder een meetlint?
5. Is de maatvoering van handschoenen vergelijkbaar met die van schoenen?