De kosten van A1 formaat drukwerk: wat zijn de prijsverschillen tussen verschillende leveranciers?

Heb je een A1-formaat poster nodig voor een presentatie, tentoonstelling of evenement? Dan wil je natuurlijk weten wat de kosten hiervan zijn en hoe je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van A1 formaat drukwerk en de prijsverschillen tussen verschillende leveranciers.

Wat is A1 formaat?

Voordat we verder gaan met de kosten, is het belangrijk om te weten wat A1 formaat precies inhoudt. A1 formaat is een internationale standaard voor papierformaat. Het formaat van A1 is 594 x 841 mm ofwel 59,4 x 84,1 centimeter. Dit formaat wordt vooral gebruikt voor posters en presentaties.

Wat zijn de kosten van A1 formaat drukwerk?

De kosten van A1 formaat drukwerk kunnen behoorlijk verschillen tussen verschillende leveranciers. Gemiddeld kost A1 formaat drukwerk tussen de 20 en 50 euro per stuk, afhankelijk van het materiaal en de oplage van de poster.

Verschillende materialen voor A1 formaat drukwerk

Er zijn verschillende materialen waarop A1 formaat drukwerk kan worden gedrukt. Elke drukwerk leverancier biedt zijn eigen materialen en prijzen aan.

Papier

Een van de goedkoopste materialen voor A1 formaat drukwerk is papier. Papierposters zijn ideaal voor tijdelijke posters, maar hebben niet de beste kwaliteit. Met een gemiddelde kostprijs van 20 euro per stuk, kan papier een interessante optie zijn voor wie een beperkt budget heeft.

PVC materiaal

Een duurzamer materiaal voor A1 formaat drukwerk is PVC. PVC materiaal biedt hoge kwaliteit en stevigheid voor je poster en gaat lang mee. De prijs voor PVC posters is meestal iets hoger dan papier, waardoor de poster zo’n 30 tot 40 euro kan kosten.

Dibond

Een ander duurzaam materiaal voor A1 formaat drukwerk is Dibond. Dit is een sandwichpaneel van kunststof en aluminium en biedt uiterst hoge kwaliteit, stevigheid en duurzaamheid. Het combineert de stevigheid van plaatmateriaal met een glad oppervlak en de mogelijkheid om de plaat te buigen. Helaas is dit de duurste optie van de drie, met een gemiddelde prijs van 40 tot 50 euro per stuk.

Factoren die prijsverschillen beïnvloeden

Maar wat zijn nou de factoren die de prijs van A1 formaat drukwerk beïnvloeden? Hier zijn enkele dingen om op te letten:

– Oplagen: Over het algemeen geldt: hoe hoger de oplage, hoe goedkoper de stukprijs per poster wordt.
– Materiaal: Zoals we al eerder besproken hebben, hebben verschillende materialen verschillende prijzen. Bedenk wat het doel is van je poster en bepaal welk materiaal hiervoor geschikt is.
– Spoedlevering: Wil je je poster snel geleverd hebben? Dan betaal je vaak een extra toeslag voor spoedproductie- en levering.
– Ontwerp: Als je gebruik maakt van de ontwerp service van de leverancier dan betaal je meestal extra kosten.

Waar kan ik de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden?

Nu je meer weet over de kosten en de factoren die deze beïnvloeden, is het tijd om te kijken waar je de beste prijs-kwaliteitsverhouding kunt vinden.

Vergelijk prijzen

Het vergelijken van prijzen tussen verschillende leveranciers is altijd de beste manier om de beste deal te vinden. Er zijn veel websites die een vergelijking maken van verschillende leveranciers van A1 formaat drukwerk.

Let op de kwaliteit

Prijs is niet alles. Kwaliteit is belangrijk als je wilt dat de poster lang meegaat en er goed uitziet. Kijk goed naar voorbeelden van het eindproduct van de leverancier alvorens over te gaan tot aankoop.

Levertijd

Let op de levertijd van de leverancier. Als je de posters snel nodig hebt, moet je een leverancier kiezen die de posters snel kan produceren en leveren.

Conclusie

A1 formaat drukwerk kan sterk variëren in prijs en is afhankelijk van verschillende factoren. Het kiezen van de juiste materiaal, de oplage, levertijd en het vergelijken van prijzen tussen verschillende leveranciers kan de beste prijs-kwaliteitverhouding opleveren. Neem de tijd om de voor- en nadelen van verschillende aanbieders af te wegen.

Veelgestelde vragen

1. Is het mogelijk om A1-formaat posters te lamineren?

Ja, het is mogelijk om A1 formaat drukwerk te lamineren. Lamineren verhoogt de duurzaamheid van je poster en beschermt tegen scheuren, vocht en vlekken.

2. Hoe bepaal ik welk materiaal geschikt is voor mijn poster?

Je kunt de juiste materialen voor jouw poster bepalen door te kijken naar factoren zoals de levensduur, het gewenste uiterlijk, de plaatsing van de poster en de frequentie van gebruik. PVC is bijvoorbeeld aan te raden voor posters die u buiten plaatst.

3. Kan ik mijn eigen ontworpen poster uploaden bij de leverancier?

Ja, veel leveranciers staan het uploaden van eigen bestanden toe.

4. Wat is de gemiddelde productietijd voor A1-formaat posters?

Dit kan variëren van leverancier tot leverancier, maar de gemiddelde productietijd ligt tussen de 2 en 5 werkdagen.

5. Wat is de gemiddelde levertijd van A1-formaat posters?

Gemiddeld duurt de levertijd van A1-formaat posters tussen de 1 en 3 dagen, afhankelijk van de leverancier en de verzendmethode.