BH-maten bij voedende moeders

Als je een voedende moeder bent, weet je dat je lichaam drastische veranderingen ondergaat. Je borsten kunnen zwaarder en groter aanvoelen tijdens de borstvoedingsperiode. Dit kan betekenen dat de BH die je droeg voordat je zwanger werd misschien niet meer past.

In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over BH-maten bij voedende moeders. Van het vinden van de juiste maat tot tips voor het kopen van een goed passende BH, we hebben het allemaal voor je samengesteld.

Waarom veranderen BH-maten tijdens de borstvoedingsperiode?

Tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode verandert je lichaam op hormonaal niveau. Meer specifiek neemt de productie van oestrogeen en progesteron toe, dit zorgt voor een grotere bloedtoevoer naar de borsten en het laten groeien van klierweefsel om moedermelk te produceren.

Deze veranderingen kunnen betekenen dat je borsten gezwollen raken waardoor een BH die eerder perfect paste nu te strak zit. Bij sommige moeders keren hun borsten na de borstvoedingsperiode terug naar de oorspronkelijke grootte, terwijl bij anderen hun borsten permanent groter of een ander vorm krijgen.

Hoe belangrijk is het hebben van een goed passende BH tijdens de borstvoedingsperiode?

Een goede BH is essentieel tijdens de borstvoedingsperiode. Het zorgt ervoor dat je borsten voldoende ondersteuning krijgen, vermijdt rugpijn en voorkomt melkklierBHGontsteking of mastitis, een pijnlijke borstontsteking .

Het kiezen van de juiste BH-maat kan echter lastig zijn, omdat je borsten tijdens de dag zullen veranderen. Afhankelijk van de timing van de voedingssessies kunnen borsten groter of kleiner zijn. Het is daarom belangrijk om regelmatig een pasbeurt te doen en indien nodig een aantal BH’s in verschillende maten te hebben.

Hoe kan ik de juiste BH-maat vinden als voedende moeder?

De meeste lingerie-winkels bieden voedings-BH’s met clips aan, deze clips geven eenvoudige toegang tot de borst tijdens voedingen. Voedings-BH’s hebben meestal bredere bandjes en zijn ontworpen voor betere ondersteuning.

Om de juiste maat te kiezen, kun je het beste een professionele pasbeurt toestaan. Veel winkels bieden gratis pasbeurten aan en letten daarbij op het comfort van de BH. Maak gebruik van deze dienst en koop BH’s gemaakt van natuurlijk ademende stoffen zoals katoen die de huid koel en droog houden.

Tips voor het kopen van de juiste voedings-BH

– Koop BH’s in verschillende maten. Je wilt niet zonder een goede BH zitten.
– Vermijd beugel-BH’s tijdens de borstvoedingsperiode. Hierdoor kan de melktoevoer worden afgekneld, wat kan leiden tot stuwing en pijn.
– Kies BH’s gemaakt van natuurlijk ademend materiaal. Dit voorkomt dat je gaat zweten en houdt je huid gezond.
– Koop BH’s met brede bandjes om de druk op je schouders te verminderen.
– Investeer in een goede voedings-BH met clips. Hierdoor kun je gemakkelijk voeden zonder dat je grote delen van je kleding uit moet trekken.

Kan ik mijn normale BH blijven dragen tijdens het geven van borstvoeding?

Dit hangt af van het soort BH dat je draagt. Als je BH een niet aanpasbare kruisbandje heeft of een beugel-BH is, zal dit tijdens de borstvoeding waarschijnlijk niet comfortabel zijn. Als je een goed aangepaste BH draagt zonder beugel en met flexibele bandjes zodat je deze losser kunt maken om borstvoeding te geven, kunt je deze BH blijven dragen. Vergeet echter niet dat je borsten tijdens de dag zullen veranderen en dat het dragen van een voedings-BH comfortabeler kan zijn.

Hoe kan ik de levensduur van mijn voedings-BH verlengen?

BH’s zijn gemaakt om te wassen, maar om de levensduur van je voedings-BH te verlengen, zijn er een paar dingen die je kunt doen:

– Probeer alleen koud water te gebruiken om je BH te wassen om krimp te voorkomen
– Was je BH met de hand in plaats van in de machine
– Gebruik geen wasverzachters omdat deze stoffen je BH harder kunnen maken
– Hang je BH op om te drogen in plaats van deze in de droger te doen
– Vermijd het dragen van dezelfde BH voor meerdere dagen. Door de veranderende hormonen en het vocht kan dit leiden tot geur die moeilijk te verwijderen is.

Conclusie

Het vinden van de juiste BH-maat is essentieel voor een comfortabele borstvoedingsperiode. Kies voor een BH die goed past bij je borstveranderingen en investeer in BH’s die gemaakt zijn van natuurlijke stoffen die de borsten koel en droog houden. Het hebben van verschillende BH’s en het regelmatig bijhouden van je maat kan helpen bij het vinden van de juiste BH.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik mijn oude BH’s nog dragen tijdens de borstvoedingsperiode?
A. Het kan zijn dat je sommige BH’s kunt blijven dragen als ze flexibel genoeg zijn om geschikt te zijn voor borstvoeding.

2. Moet ik een voedings-BH met kleppen gebruiken?
A. Een voedings-BH kan handig zijn om te dragen tijdens het geven van borstvoeding, maar er zijn BHs zonder kleppen die ook geschikt zijn.

3. Moet ik een beugel-BH dragen tijdens borstvoeding?
A. Het is het beste om beugel-BH’s te vermijden tijdens de borstvoedingsperiode, omdat ze de melktoevoer kunnen vertragen.

4. Hoe kan ik de borstontsteking voorkomen?
A. Het dragen van een BH is essentieel om melkklierontsteking te voorkomen. Verzeker je er wel van dat de BH goed past en comfortabel is.

5. Hoe vaak moet ik mijn BH vervangen tijdens de borstvoedingsperiode?
A. Dit is afhankelijk van hoe snel je borsten van grootte veranderen, het is echter beter om BH’s in verschillende maten te hebben, zodat je altijd een goede maat hebt.