Beste BH stijlen voor verschillende borstvormen

Als vrouw zou je je comfortabel moeten voelen in je eigen huid en in de kleding die je draagt. Een goed passende BH kan je helpen om je zelfverzekerd te voelen en er op je best uit te zien. Er zijn veel verschillende BH stijlen beschikbaar, maar welke stijl past het beste bij jouw borstvorm? In dit artikel zullen we verschillende borstvormen bespreken en welke BH stijlen daarbij passen.

1. Ronde borsten

Als je borsten goed gevuld zijn en een ronde vorm hebben, is het belangrijk om ondersteuning te bieden zonder extra volume toe te voegen. BH’s met voorgevormde cups en beugels zijn ideaal voor deze borstvorm. Dit type BH zal de natuurlijke vorm van je borsten behouden en zorgen voor een vlakke, gestroomlijnde uitstraling.

2. Peren vorm

Peren hebben wat vollere heupen en hebben borsten die lichter zijn aan de bovenkant en voller aan de onderkant. Om deze borstvorm in balans te brengen, is het belangrijk om te kiezen voor een BH met een brede band en beugel. Dit zal de borst ondersteunen en meer volume toevoegen aan de bovenkant, voor een evenwichtiger uiterlijk.

3. Oosters

Als je borsten van nature wijder uit elkaar staan, moet je op zoek gaan naar een BH die de borsten naar het midden brengt. Een balconnet-BH met vervormbare cups kan helpen om de borsten te centreren en te verbeteren. Deze cups hebben meestal ook beugels en bieden dus voldoende ondersteuning.

4. Appelvormig

Een borstvorm die vaak wordt geassocieerd met oudere vrouwen is de appelvorm. Dit is waar de borsten minder vol zijn en meer naar beneden wijzen. Om deze borsten te ondersteunen, is het belangrijk om een BH te dragen die een lichte lift biedt. Een balconnet-BH biedt voldoende ondersteuning en lift zonder te veel volume toe te voegen.

5. Smalle borstkas

Als je een smalle borstkas hebt, is het belangrijk om BH’s te zoeken die de borsten mooi naar voren brengen. Een push-up-BH kan deze look creëren en extra volume toevoegen. Vermijd driehoekige cups, omdat deze de borsten plat naar de zijkant kunnen duwen.

6. Grote borstomvang

Als je gezegd bent met een grote cupmaat, is het belangrijk om BH’s te vinden die voldoende ondersteuning bieden en je rug niet belasten. Het is belangrijk om te investeren in een goede kwaliteit BH met brede band en beugel voor maximale ondersteuning. Een sports bra is ook een goede optie voor dagelijks comfort.

7. T-shirt BH

Een T-shirt BH is voor alle borstvormen en maten een veelzijdige keuze. Dit type BH heeft voorgevormde cups wat ervoor zorgt dat je borsten geen extra volume krijgen en geeft dus een mooie en gestroomlijnde look. Het is belangrijk dat de cups perfect passen, dus kies niet voor een te kleine of te grote maat.

8. Strapless

Een strapless BH is een must voor speciale gelegenheden, maar ook voor de zomer wanneer je een jurk wilt dragen waarbij je schouders bloot zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor een BH met siliconen binnenkant zodat de BH goed op zijn plek blijft en je niet steeds de BH omhoog hoeft te trekken.

9. Bralette

Een bralette is een goed alternatief voor een BH als je op zoek bent naar comfort en flexibiliteit. Bralettes zijn vaak gemaakt van zachte materialen en bieden voldoende ondersteuning voor kleine tot middelhoge borsten. Een bralette is ook goed te combineren als een fashion statement onder een bloesje of trui.

10. Balconnet

Een balconnet is een BH-stijl die ideaal is voor zowel kleine als grote borsten. Dit type BH biedt ondersteuning en lift aan de borsten, terwijl de meeste BH’s de borsten vaak wegdrukken. De balconnet BH is perfect voor wanneer je je borsten een subtiele maar mooie lift wilt geven.

11. Diepe V-hals

Als je graag diep uitgesneden jurken draagt, is het belangrijk om te dragen met een diepe V-hals een BH te kiezen met een plunge-design. Deze BH-stijl is zo gevormd dat het middenstuk dieper is uitgesneden, zodat de BH niet zichtbaar is onder de jurk en je borsten mooi in vorm blijven.

12. Volledige dekking

Als je borsten wat groter zijn en je wilt graag voldoende bedekt blijven, kun je het beste kiezen voor een volledige dekking-BH. Dit type BH heeft vaak bredere bandjes en biedt maximale ondersteuning. Het is belangrijk om te kiezen voor een BH met meerdere haken voor extra ondersteuning.

13. Naadloos

Als je strakke kleding draagt, is het belangrijk dat je een naadloze BH draagt om het vermijden van lijnen of bobbels. Kies voor een BH die gemaakt is van zacht materiaal en verkrijgbaar is in jouw huidskleur. Een naadloze BH is ook geschikt wanneer je onderweg bent en niet wilt dat de BH zichtbaar is.

14. Push-up

Een push-up-BH is perfect voor vrouwen die het volume in hun borsten willen vergroten. Dit type BH heeft vaak gevulde cups die de borsten een lift geven en een vol-effect creëert. Kies voor een push-up BH met beugel voor maximale ondersteuning.

15. Wireless

Als je op zoek bent naar een comfortabele BH zonder beugel, dan is een wireless BH de perfecte keuze voor jou. Dit type BH biedt comfort zonder concessies te doen aan stijl. Het is belangrijk om een Wireless BH te vinden die voldoende ondersteuning biedt en mooi past bij jouw borstvorm.

Conclusie:

Nu je weet welke BH stijlen het beste passen bij jouw borstvorm, kun je gemakkelijk de perfecte BH vinden die past bij jouw dagelijkse activiteiten, stijl en comfort. Belangrijker nog, een goede BH zal je helpen om je zelfverzekerd te voelen en er geweldig uit te zien. Ga vandaag nog op zoek naar jouw perfecte BH, en voel je zelfverzekerd en mooi!

Veelgestelde vragen:

1. Hoe kan ik de juiste BH-maat vinden?
– Je kunt een professionele BH-fitter raadplegen of zelf je maat opmeten met behulp van een meetlint en online maattabel.
2. Moet ik altijd een beugel-BH dragen voor ondersteuning?
– Nee, er zijn ook andere BH-stijlen zoals bralettes of wireless BH’s die voldoende ondersteuning bieden.
3. Hoe verander ik mijn BH-formaat wanneer ik gewicht verlies of leeftijd?
– Je BH-formaat kan veranderen als gevolg van veranderingen in gewicht of leeftijd. Het is belangrijk om je maat te blijven opmeten en indien nodig aan te passen.
4. Hoe vaak moet ik mijn BH vervangen?
– Het wordt aangeraden om je BH om de 6 maanden tot 1 jaar te vervangen voor een optimale pasvorm en ondersteuning.
5. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn BH’s lang meegaan?
– Het is belangrijk om je BH’s op de juiste manier te wassen en op te bergen om de levensduur te verlengen. Volg altijd de wasvoorschriften op het label en bewaar je BH’s plat of in een lade.