Hoe kun je besparen op verzendkosten door het gebruik van postzegels?

Als het op verzendkosten aankomt, zijn er vele manieren om te besparen. Een van de meest eenvoudige manieren om geld te besparen op verzendkosten, is door het gebruik van postzegels. Hieronder lees je hoe je optimaal gebruik kunt maken van postzegels om verzendkosten te verlagen.

Hoe werken postzegels?

Voordat we ingaan op hoe je kunt besparen op verzendkosten met postzegels, is het wellicht handig om als eerste te weten hoe postzegels werken. Postzegels zijn eigenlijk kleine stukjes papier die je op een envelop of pakket plakt. Dit papier geeft aan dat de verzending betaald is.

Voordeel van postzegels

Het grootste voordeel van het gebruik van postzegels is dat het goedkoper is dan het verzenden via een postkantoor of een postagentschap. Postzegels zijn een goedkopere optie omdat de tarieven van de post hoger worden wanneer een postmedewerker het verzendlabel op de envelop of het pakket moet printen.

Hoeveel postzegels heb je nodig?

Om goed gebruik te kunnen maken van postzegels, is het belangrijk om te weten hoeveel postzegels je nodig hebt. Bij het kiezen van de postzegels voor je verzending, moet je rekening houden met de grootte en het gewicht van het pakket of envelop. Dit kan anders zijn voor brieven, kaarten, of pakketje. De meeste postzegels zijn ontworpen voor bepaalde gewichtscategorieën.

Hoe koop je postzegels?

Er zijn verschillende manieren om postzegels te kopen. Je kunt ze kopen bij het postkantoor, postagentschap, online of in de supermarkt. Bijna elke supermarkt verkoopt namelijk ook postzegels en brengen soms geen extra kosten in rekening. Als je eenmaal bepaalt welke postzegels je nodig hebt, is het het beste om ze in bulk te kopen om op de lange termijn kosten te besparen.

Bespaar op verzendkosten met postzegels

Nu kan het echte besparen beginnen. Hier zijn een paar handige tips om te besparen op verzendkosten met postzegels.

1. Gebruik standaard postzegels

Eenvoudigweg postzegels kopen tegen de prijs van post van nu betekent al snel besparen op verzendkosten in de toekomst.

2. Koop postzegels in bulk

Het kopen van postzegels in bulk betekent dat je per postzegel bespaart op de individuele prijs van de postzegels.

3. Verzend regelmatig en groter aantal

Groepeer zoveel items als mogelijk en werk met lijsten & sjablonen, stuur gecombineerde facturen, snelle betalingen etc.

4. Gebruik de juiste postzegel

Het is belangrijk dat je de juiste postzegel kiest voor het gewicht en de grootte van je verzending. Het gebruik van teveel postzegels lijkt logische om een hogere kosten te dekken, maar later betalen scheelt een hoop verlies.

5. Onderwerp van verzending kan kosten schelen

Hou rekening met wat je precies verzendt, soms zijn er verschillende formaten die lager kosten kunnen hebben voor dezelfde verzending. Ook kan de bestemming soms verschillen in kosten.

6. Kijk naar prijzen met opties

Postzegels kopen is niet de enige manier om te besparen op verzendkosten. Vergelijk de prijzen voor verschillende opties. Sommige verzendopties zijn duurder, maar bieden extra diensten.

7. Vinchenzo’s postzegel truc

Artiest Vinchenzo deelnemer van The voice of Holland heeft zelfs een trucje bedacht om te kosten van de postzegel slechts 87 cent te maken!

Besluit

Postzegels kunnen een eenvoudige manier zijn om te besparen op verzendkosten. Het is belangrijk om de juiste postzegel te kiezen en om in bulk te kopen. Het is ook belangrijk om de verzendopties te vergelijken en te kijken wat het meest kostenefficiënte is.

Veelgestelde vragen

1. Hoe bespaar ik met postzegels op mijn verzendkosten?

Je kunt besparen op verzendkosten door postzegels te gebruiken in plaats van verzending via het postkantoor. Koop postzegels in bulk om kosten te besparen en kijk naar de juiste postzegel voor je verzending.

2. Kunnen postzegels gebruikt worden voor internationale verzending?

Ja, postzegels kunnen worden gebruikt voor internationale verzending. Maar zorg wel dat de juiste postzegels gebruikt worden, deze zijn namelijk anders geprijst en dan niet te gebruiken bij andere verzendingen.

3. Is het mogelijk om te veel postzegels op een verzending te plakken?

Ja, het is mogelijk om te veel postzegels op een verzending te plakken. Dit lijkt logische om een hogere kosten te dekken, maar later betalen scheelt een hoop verlies.

4. Kunnen postzegels worden gebruikt voor verzending van pakketten?

Ja, postzegels kunnen worden gebruikt voor de verzending van pakketten, zolang het gewicht maximaal 2 kg is. Anders dienen ze via pakketzegels verzonden te worden.

5. Waar kan ik postzegels kopen?

Postzegels kunnen worden gekocht bij postkantoren, postagentschappen, supermarkten en online. Overal krijgen de postzegels dezelfde prijs bij dezelfde afname, maar soms hebben winkels speciale deals waardoor ze goedkoper of duurder zijn.