Cupmaat berekenen

Zo bereken je de juiste cupmaat

Wist je dat 75% van de vrouwen een verkeerde cupmaat draagt? Daar willen wij graag verandering in brengen! Het is namelijk heel erg belangrijk om de juiste BH-maat te dragen. Een BH in de juiste maat zit niet alleen een stuk comfortabeler, het kan ook eventuele rugklachten voorkomen of verminderen. Om jou zo goed mogelijk op weg te helpen staan hieronder een aantal aanwijzingen voor het opmeten van jouw cupmaat.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat een cupmaat is opgebouwd uit 2 onderdelen. Het cijfer staat voor de omvang van de BH in cm (75, 80 ect.) en de letter voor de maat van de cup (A, B ect).

Voordat je onderstaande stappen gaat volgen in het van belang om te weten dat je het meten met een BH aan doet. Draag hierbij geen shirt of trui voor een zo nauwkeurig mogelijke meting. Daarnaast is het belangrijk dat het meetlint zo horizontaal mogelijk wordt gehouden. Wellicht handig om iemand anders hierbij om hulp te vragen om het zo nauwkeurig mogelijk te kunnen uitvoeren. Ben je alleen? Ga dan voor een spiegel staan om er zeker van te zijn dat je recht meet.

Het meten van de omvangsmaat:

Stap 1: We beginnen bij het meten van de omvangsmaat. Zet het meetlint onder de BH tegen de onderkant van de borsten.

Stap 2: Zorg dat je het meetlint goed straktrekt en normaal uitademt. Een BH rekt namelijk mee, maar een meetlint niet.

Stap 3: Lees het getal af van het meetlint. Belangrijk hierbij om te weten is dat de maat 2 tot 2,5 centimeter kan afwijken. Rond dus af op de dichtstbijzijnde centimeter. (meet je 72 dan is je omvang maat 70, meet je 78 dan is je maat 80, ect.)

Cupmaat berekenen

Het meten van de cupmaat:

Stap 1: Bij het opmeten van de cupmaat plaats je het meetlint over het grootste gedeelte van de borsten (ter hoogte van de tepels).

Stap 2: Zorg ervoor dat het meetlint voor en achter op dezelfde hoogte zit en dat het meetlint niet te strak rond de borst zit.

Stap 3: Lees het getal af van het meetlint en kijk in de maattabel welke cup jij hebt. Let er hierbij goed op dat je jouw onderwijdte met de bovenwijdte combineert.

Als je jouw cupmaat goed hebt opgemeten, is het aan jou de taak om de perfecte BH te vinden. Ook dit is voor veel vrouwen nog best lastig aangezien er super veel opties zijn. Zo doet elke soort BH weer iets anders met je borsten, maar ook het uiterlijk is natuurlijk heel belangrijk. Bekijk eens het aanbod van Annadiva Lingerie. Annadiva heeft een supergroot aanbod aan lingerie in cupmaat A t/m K. Heb jij een grote cupmaat? Probeer bijvoorbeeld eens een BH van PrimaDonna Lingerie. Super trendy lingerie met een supermooie pasvorm!